Add meg a MODE-ját!

"Nincs egy göncöm se, amit felvehetnék!" - Itt egy alternatíva!

Kapszulagardrób

2017. július 23. - Norii

indexke.pngAkár férfiaknak, akár nőknek hatalmas segítséget jelenthet egy összeszedett ruhatár. Úgy, hogy akármit is veszel ki a szekrényedből, az illeni fog minden ruhadarabodhoz. Íme a kapszulagardrób!

Először is tisztázzuk mi is ez a fogalom. Nem új keletű, azonban manapság újra fénykorát éli. 
Egy olyan gardróbot értünk alatta, amely leginkább minimalista és alapdarabokból áll, és minden eleme párosítható a kapszula bármely elemével. Mivel a testalkatnak és színtípusnak is megfelelő darabokból áll, így mindegyik szettünk tökéletesen meg fog felelni az adottságainknak.

Készíthetünk egész évi gardróbot, vagy akár, munkahelyi, szabadidős vagy akármilyen tevékenységre kiterjedő kapszulát.

Persze, mint mindennél az életben itt is járhat lemondásokkal, ha egy ilyen ruhatár mellett döntünk.

 

A kapszulagardróbnál figyelned kell rá, hogy:

- csak olyan ruhadarabot vegyél a későbbiekben, ami teljesen beleillik a kapszuládba.
- egymással megfelelő színek kerüljenek a szekrényedbe.
- minimalizáld a mintákat, hiszen bonyolultabbá teszik a párosítást.
- játssz a kiegészítőkkel. Az egyszerűbb darabokat meglepően jól feldobhatod egy-egy jól megválasztott ékszerrel, cipővel, vagy sállal.



Összeállítottam példának egy kapszulagardróbot. Ez egy
tavasztól őszig használható darabokból álló, körte testalkatú, hideg nyár színtípusba tartozó, irodában (ahol megengedett a lazább öltözködés) dolgozó, fiatal hölgynek megfelelő munkahelyi, hétköznapokra való ruhatár.

 

kapszula.png

A kapszula 14 ruhadarabból, 3 pár cipőből, 2 táskából és további kiegészítőkből áll össze. Ezekből akár hiszed, akár nem 74 variáció állítható össze! ...és, hogy hogyan?! Lássuk!

 

 

a_1.png

A felsőkhöz párosítjuk az alsó részeket. Minden felsőhöz minden alsó párosítható, plusz még kettő variáns a blézerrel vagy a bőrkabáttal. Így egy felsőből 12 különböző összeállítás alakítható ki. Hat felsőnk van így összesen 68 szettet kapunk. 

 

b.png

Van a kapszulában 2 darab ruha, így 68+2, már 70 darabnál tartunk. Mindkét ruha párosítható a blézerrel és a bőrkabáttal is,a mi plusz 2+2 szettet jelent. Így megkapjuk a végeredményt. Ebből a példa kapszulából 74 outfit készülhet.

 

7.png

Ezeket egészítjük ki, ízlésünk szerint az adott cipővel, táskával, ékszerrel. Még így is sokkal több szettet kapva. Megkötés nincs, hiszen ez a kapszulagardrób előnye. Minden mindenhez illik, testalkatodnak és színtípusodnak is megfelelve. Viszlát bizonytalanság, idegesség, szekrény előtti vacilálás!


 

A női testalkatokról ide kattintva olvashatsz, még a férfiakéról itt.

A színtípusodat ide kattintva megtudhatod.

Így már összeállíthatod a saját kapszulagardróbodat. Amennyiben szeretnél segítséget kérni, vagy kérdésed van, írj bátran az addmegamodejat@gmail.com- ra. :)

 

Amennyiben tetszett a poszt, és nem szeretnél lemaradni semmiről, illetve szívesen találkoznál extra tartalmakkal, nyomj egy tetsziket az Add meg a MODE-ját! facebook oldalán! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://addmegamodejat.blog.hu/api/trackback/id/tr8612679339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása