Add meg a MODE-ját!

10 alapdarab egy klasszikus gardróbhoz

2018. március 18. - Norii

index_10.pngVan kiút a gardrób káoszából. Egy átlátható, alapdarabokból álló ruhásszekrény megoldja a reggeli öltözködési dilemmákat. Íme a 10 basic ruhadarab, amiket mindig viselni akarsz majd.

 

bretonfelso.png

A sötétkék-krém kombinációjú csíkos felső, eredetileg a francia haditengerészet egyenruhája volt. Minden felsőn 21 csíkkal, megfeleltetve, tisztelegvén Napóleon egy-egy győzelme előtt. A köztudatba jövetelét Coco Chanel nevéhez köthetjük. A klasszikus szettek egyik alap eleme.
A tengerészcsíkos felső az, amely szinte bármilyen helyzetben megállja a helyét. Viseld elegánsan koptatás nélküli farmerrel és magassarkúval,  vagy akár lazán, rövid, szaggatott farmer shorttal és szandállal. A breton, egy klasszikus ruhatár elengedhetetlen darabja. Ne hidd, hogy a vízszintes vonalazás szélesít, csak arra kell különös figyelmet fordítanod, hogy milyen a csíkok távolsága és vastagsága.

 

 biker.pngA híres motorosdzseki megjelenését az 1953-as, A vad című Marlon Brando filmhez köthetjük. Sikere azóta is töretlen. A szivárvány minden színében kapható már, mégis a fekete az, ami örök klasszikus és sosem fog kimenni a divatból. Póló- farmer párosítással kiváló mindennapi viselet, azonban elegánsabb ruhánkkal viselve igazán pezsdítő végeredményt kapunk.



kasmir.pngA kasmír kifejezetten kellemes, puha viselet. Igaz, nem  a legolcsóbb ruhadarab, azonban, ha megfelelő minőséget találunk, ár- érték arányban megéri befektetni egy ilyen pulóverbe. Elsőre kifinomultnak, de egyben kissé öregesnek hathat, ezért viseld mintás szoknyával, vagy ruhával a fiatalos megjelenésért.

 

 

balerina.pngAz 1950-es években vált híressé a lapos lábbeli, Bridget Bardot által. Hegyes, kerek, kivágott orrú...már mindenféle verzióban hozzájuthatunk. A kényelmes balett cipőt ruhával párosítva aranyos, kislányos, farmerrel pedig laza, ámde nőies szettet kapunk.

 

 

midi.pngVálassz épp tárd alá, vagy lábszárközépig érő darabokat. A sötét midi szoknya nem a legjobb alternatíva, dönts a világosabb, légiesebb gyöngyszemek mellett. Hordd kerek nyakú pulóverrel, vagány pólóval, vagy akár romantikus csipke felsővel. Egy kisebb sarkú cipővel viselve még inkább erősítheted a nőies megjelenést.

 


fehering.pngAz egyik legidőtlenebb darab, a ropogós fehér ing. Bármilyen fazonú és típusú nadrággal  és szoknyával házasítható, hiszen mindennel működik. Akár a mindennapokban, vagy kiemelkedő alkalmakra is megfelel. Érdemes itt is jó minőségű darabba fektetnünk. Esetében mindig figyeljünk a makulátlan, hófehér tisztaságra.

 


blezer_1.pngEgy megfelelő szabású blézer igazi Jolly Joker a gardróbodban. Párosíthatod farmerrel, ruhával, egyszerű fehér pólóval...egyszerűen minden variációban nagyszerűen fog működni.

 

smart.pngA smart nadrágok irodai viselethez is igazán megfelelőek lehetnek. Az elegáns szabás azonban nem szabhat határokat. Viselheted persze inggel és magassarkúval is, de egy igazán kényelmes, modern outfithez válassz garbót és tornacipőt. 

 

bourges.pngA jól megválasztott brouges cipő évekig jó szolgálatot tehet. Ilyen lehet egy Derby vagy Oxford típus például. Érdemes bőrből készült darabba fektetned, klasszikus vagy maximum 2 árnyalatból álló színekből. Vagány szettet állíthatsz össze, ha cigaretta nadrággal,  felhajtott farmerrel, vagy virágos, lágy esésű ruhával viseled.

 

camel.pngKlasszikus, gyönyörű kabátokat találhatunk camel barna színben, de ez közel sem jelenti, hogy bárkinek jól állna ez az árnyalat. Mivel meleg színről beszélünk, így meleg színtípusba (tavasz, ősz) tartozó hölgyeknek áll jól. Ha hideg színtípusként szeretnénk viselni akkor trükköznünk kell a kiegészítőkkel. Tél, vagy nyár típus esetében döntsünk hideg színű sál, sapka mellett, hogy legalább az arcunk közelében jeges árnyalatokat viseljünk. Kifejezetten jól nézhet ki a camel feketével vagy sötét kékkel párosítva.

 

A Te ruhatáradban található valamilyen klasszikus alapdarab a fentiek közül?

A bejegyzés trackback címe:

https://addmegamodejat.blog.hu/api/trackback/id/tr8713738560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása