Mindenki ismeri a piskótát. Egyszerű és finom. Ennek a süteménynek az egészséges, fehér liszt és- cukormentes verzióját hoztam el.
Amire szükséged lesz hozzá:
- 6 tojás
- 3 evőkanál zabliszt
- 1 csomag sütőpor
- 6 evőkanál édesítőszer (én eritritet használok hozzá)
- pici só
- Kevés növényi tej, ha szükséges (vagy víz)
A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük (először alacsony, majd egyre magasabb fokozatát használjuk a robotgépnek). A tojássárgáját jól összekeverjük az édesítővel. A sütőport elegyítjük a liszttel, majd a tojássárgájához adagoljuk (amennyiben túl sűrűnek ítéled, hígíthatod pici tejjel). Végül, egybeforgatjuk a felvert fehérjével. Először egy kis adaggal, jól elkeverjük. A többit már csak elnagyolt mozdulatokkal elegyítjük hozzá, hogy ne törjön össze a hab.
Előmelegített sütőbe helyezzük, kb. 180 fokon, 20-25 percig sütjük. 20 perc környékén már érdemes ránézni, és tűpróbával ellenőrizni, elkészült-e a piskóta.
Szerintem érdemes kipróbálni. Alig észrevehető a cukor hiánya.
Jó étvágyat hozzá! :)