Add meg a MODE-ját!

Svájci, az örök

2018. január 28. - Norii

svajci_1.pngSvájcisapka. Ami először beugrik a szó hallatán, egy sikkes francia nő, az említett fejfedővel. Elegancia, letisztultság és báj jellemzi ezt a fazonú sapkát.
Nem új keletű kiegészítőről beszélünk, gondoltad volna, hogy a napjainkban ismét igen divatos fejfedőt már az ókori görögök és rómaiak is ismerték? 

Ha tovább olvasol azt is megtudhatod, hogy a svájcisapka az, aminek a világon semmi köze Svájchoz!

 

Eredete a baszkokhoz köthető, mivel ők viseltek ilyen fazonú sapkát. Innen terjedt át Franciaországba, ezáltal az európai földrészre. Így tehát, igazából semmi köze sincs Svájchoz. Akkor vajon honnan jött a magyar elnevezés?!
A sapka fajta német, eredeti elnevezése barett, angolul pedig beret - ezekkel az elnevezésekkel is gyakran találkozhatsz. Az ókori görögök és rómaiak pedig már birretum néven ismerték ezt a fazont. Hihetetlen, hogy milyen régi fazonról beszélünk, nem?

 

dfbd467e779a247d3382f74f0136bba8--beret-rouge-red-berets.jpgForrás: Pinterest

Az idei szezonban ismét divatos, azonban igazán sosem ment ki a divatból. Sikere töretlen, hiszen klasszikus szövet-, vagy bármilyen karcsúsított fazonú kabáttal viselve igazán nőies darab. Amire érdemes figyelnünk, hogy a nagyméretű sálakat ez esetben hagyjuk el, hogy érvényesülni tudjon a sapka elegáns mivolta. Azonban egyszerűsége megengedi, hogy szinte bármivel párosítható legyen. Viseld aszimetrikusan, úgy hogy a füled alsó része kicsit kilátszódjon.



bc5923b0ff1ae6bf32efa33617f3d6d0.jpgForrás: Pinterest

 

Igazi etalon, hiszen szinte mindenkinek jól áll. Játszhatsz vele, hiszen, az aszimetrikus viselettel az arc eltérései is kiegyensúlyozhatóak. Ha homlokod túl magas, a svájci sapka remek ennek ellensúlyozására, a fejbe húzva rövidíti a homlokot. Amennyiben pedig túl széles az arcod, ezzel  a fazonnal megnyújthatod. Előnyös akkor is, ha hosszú, vagy ha rövid frizurád van. Nehéz vele mellé lőni.

Legnagyobb részük gyapjúból készül, vagyis érdemes kézmeleg vízben átöblítve tisztítani, majd egy tányérra ráhúzva szárítani, hogy el ne veszítve jellegzetes formáját.

 

Ha még nincs és szívesen bevállalnál egy ilyen sapkát, alábbiakban összeválogattam Neked pár darabot.

01-06-357-1636_57-636_6-95_28-08-17_6_1.png 6_4.png 3_8.png 5_6.png
H&M - 2990 Ft New Yorker - 2190 Ft Pull&Bear - 2995 Ft H&M - 2990 Ft Zara - 4995 Ft

A bejegyzés trackback címe:

https://addmegamodejat.blog.hu/api/trackback/id/tr1613576573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása