Ez egy rettentő egyszerű piskóta recept, ráadásul alacsony szénhidráttartalmú, és a torta cukortartalma is minimális!
Az alap egy piskóta recept, amiről már olvashattál a blogon (itt). Azonban, itt most újra leírom.
Tehát, a hozzávalók:
- 3 tojás
- 1,5 evőkanál zabliszt
- kevés sütőpor
- 3 evőkanál édesítőszer (én eritritet használok hozzá)
- pici só
- kevés növényi tej, ha szükséges (vagy víz)
A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük (először alacsony, majd egyre magasabb fokozatát használjuk a robotgépnek). A tojássárgáját jól összekeverjük az édesítővel. A sütőport elegyítjük a liszttel, majd a tojássárgájához adagoljuk (amennyiben túl sűrűnek ítéled, hígíthatod pici tejjel). Végül, egybeforgatjuk a felvert fehérjével. Először egy kis adaggal, jól elkeverjük, a többit már csak elnagyolt mozdulatokkal elegyítjük hozzá, hogy ne törjön össze a hab.
Előmelegített sütőbe helyezzük, kb. 180 fokon, 20-25 percig sütjük. 20 perc környékén már érdemes ránézni, és tűpróbával ellenőrizni, elkészült-e a piskóta. Jelen esetben fél adagot készítettem el, és egy 24cm átmérőjű tortaformában sütöttem meg.
Amint kihűlt a piskótánk, köralakot vésünk óvatosan a torta tetejére, hozzávetőleg 1,5-2 cm-re a szélétől. Majd egy kanál segítségével kivájjuk a körön belüli adagot, úgy, hogy ne érjünk le az aljáig, ott is hagyjunk minimum egy ujjnyi vastagságú tésztát. Ha elkészültél, máris pakolhatod a kis "lyukba" a finomabbnál finomabb hozzávalókat, amelyek:
- fél tábla cukormentes étcsokoládé (Wavel márkájút használtam, juhééé cukormentes!!!)
- fél tábla fehér csoki (na ő viszont cukros :( )
- 250 g mascarpone
- eritrit (ízlés szerint, ki mennyire szeretné édesre a krémet)
- 1 csomag, 4 db-os Oreo
- valamilyen idén gyümölcsA csokoládékat felolvasztjuk, az 3 db Oreot apró, egyet pedig csak éppen, nagyobb darabokra törünk. A megmosott gyümölcsöt apró darabokra vágjuk. A mascarponet felverjük az eritrittel, majd belekeverjük a felolvasztott fehér csokit (alternatívaként, a cukormentes étcsokival is megtehetjük ezt, így kiiktatva egy "bűnös" hozzávalót), beleforgatjuk a gyümölcsdarabokat, és az Oreo morzsát.
Beletöltjük a tésztánk kis üregébe a krémet, és a felolvasztott csokoládéval, az Oreo darabokkal és pár szem gyümölccsel díszítjük.