Egy újabb gyors és nagyon finom recept ötletet hoztam. Hallottál már olyat, hogy a pizza tésztájában ne legyen liszt? Ehhez a verzióhoz nincs szükség fehér lisztre, így egy egészségesebb, diétába is könnyen beépíthető verziót kapunk.
...és, hogy mire van hozzá szükség?
- 250g túró
- 1 ek zabpehely
- 4 ek zabliszt vagy zabkorpa
- 1 tojás
- só, bors
Ez adja a tésztánkat. Melegítsd elő a sütőt. Az alapanyagokat csak dobd össze. Egy ragacsos masszát fogsz kapni. Egyengesd el egy kisebb tepsiben, majd tedd be 10 percre, elősütni, a sütőbe. Majd pakolj elő minden jót, amivel megkoronázod a pizzád. Pont elegendő időd van a hozzávalókat összeaprítani. Én a képen látható pizzához egy fokhagymás tejfölös alapot készítettem. Erre került, vöröshagyma, lila hagyma, brokkoli, feta sajt, pirított fekete erdei sonka, rukkola, madársaláta és a tetejére egy kis mozzarella. Tényleg csak a hűtőd tartalma szab határokat.
Amikor felhelyeztük a feltéteket, visszatesszük a pizzát a sütőbe és körülbelül 20 perc alatt 200 fokon készre sütjük.
Próbáld ki, nem fogod megbánni! Isteni finom. :)