Gasztro: Habkönnyű diétás piskóta

2017. május 31. - Norii

20170530_133722-01-01_1.jpeg

Mindenki ismeri a piskótát. Egyszerű és finom. Ennek a süteménynek az egészséges, fehér liszt és- cukormentes verzióját hoztam el. 


Amire szükséged lesz hozzá:


- 6 tojás 

- 3 evőkanál zabliszt 

- 1 csomag sütőpor

- 6 evőkanál édesítőszer (én eritritet használok hozzá)

- pici só

- Kevés növényi tej, ha szükséges (vagy víz)


A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük (először alacsony, majd egyre magasabb fokozatát használjuk a robotgépnek). A tojássárgáját jól összekeverjük az édesítővel. A sütőport elegyítjük a liszttel, majd a tojássárgájához adagoljuk (amennyiben túl sűrűnek ítéled, hígíthatod pici tejjel). Végül, egybeforgatjuk a felvert fehérjével. Először egy kis adaggal, jól elkeverjük. A többit már csak elnagyolt mozdulatokkal elegyítjük hozzá, hogy ne törjön össze a hab. 

20170530_130317-01-01.jpeg


Előmelegített sütőbe helyezzük, kb. 180 fokon, 20-25 percig sütjük. 20 perc környékén már érdemes ránézni, és tűpróbával ellenőrizni, elkészült-e a piskóta.


20170530_132601-01-01_1.jpeg

Szerintem érdemes kipróbálni. Alig észrevehető a cukor hiánya. 

20170530_133731-01-01_1.jpeg

Jó étvágyat hozzá! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://addmegamodejat.blog.hu/api/trackback/id/tr3112555887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.