Add meg a MODE-ját!

Dandy - férfi cipő, női lábon

2018. február 23. - Norii

83851ecab524f640119a1084270fdac5--comfy-shoes-shoe-shop.jpgforrás


Már jó pár éve, hogy begyűrűztek a férfi lábbelik a női cipőfazonok választékába- Loafer, Oxford, biztosan ismerősen csengő nevek. A felsoroltak mellett nem hagyhatjuk ki a felsorolásból a Dandy cipőt sem, ami idén tavasszal nagy választékban lesz fellelhető a cipőboltok polcain. 

 

Mi is az a Dandy stílus?



forrás


A Dandy stílust a 18-19. századhoz , és Nagy- Britanniához köthetjük. Képviselői igazán nagy figyelmet fordítottak a külső megjelenésnek. A dandyk rengeteg időt szántak az önmaguk külső csinosítására (mint, ahogyan jelentése is mutatja: piperkőc, ficsúr) és jellemző volt rájuk, hogy nem is dolgoztak. Talán a jelzők negatívan írják le, de mégis, állíthatjuk, hogy a jól öltözöttség első számú megteremtői voltak.
A világháborúk után ez a fajta megjelenés felelevenedett. Az angolszász területeken a Teddy boys nevű szubkultúra idézte az elegáns megjelenést.
A dandyk napjainkban is jelen vannak. Bizonyára mi is találkozhattunk már vele az utcán, újságok lapjain, az internetet böngészve, vagy akár a baráti- rokoni körünkben. Kedvelt stílus, hiszen könnyed és laza, de egyben választékos külső megjelenést biztosít. Ing, öltöny, nyakkendő, sál, farmerrel és minőségi cipővel elegyítve. Megspékelve egy jól ápolt frizurával, és arcszőrzettel, férfiak esetében.

Azonban, hogy jönne ez az egész a nőkhöz? A nők emancipációjával, a nadrág viselésével együtt a férfias cipők viselete is elkerülhetetlenné vált. Itt most nem egy tornacipőről vagy sportcipőről van ám szó. Egy klasszikus fazonról, örök darabról, a dandyről beszélünk, amely stílust már nők is bátran képviselhetik. 



Nem csak fiúknak - így hordd nőként a dandy cipőt!

 

Néhány inspiráló outfit a dandy cipő viseléséhez.

 

Hordd szoknyával! A fehér inggel viselve túl férfias, kimért szett lenne, de egy bohókás masnival díszített szoknyával, és egy feltűnő, szintén hideg kék blézerrel remek párosítást kapsz.

szett_3.png


Lazább szettekkel is nagyszerű párost alkothat ez a cipő. Viseld bohókás mintájú pólóval és felhajtott szárú farmerrel. Még nőiesebbé teheted az összeállítást egy élénk színű rúzzsal.

szett2_2.png

Igazán nőies szett alkotható, ha egy kisruhával viseled a cipőt. Párosítsd mellé a megfelelő kiegészítőket és már indulhatsz is!
szett3_4.png



Válassz bátran a maszkulin darabok közül!


Íme jó pár a választékból. A boltokban még több verzióból válogathatsz.

 

Akár a modern vagy klasszikus fazon tetszik jobban, megtalálhatod a Neked tetszőt.



a_4.png
I CCC - kék velúr I Deichmann - szürke velúr I



Metálos csillogás



d_1.pngI Deichmann - Metál, bőr I Deichmann - Rosé metál, fehér talppal I Deichmann - klasszikus fazon I


  

Vágott minták teszik nőiessé az alábbi darabokat


b_2.png
I CCC - szürlésbarna I CCC - szürke I Deichmann - kék I CCC - fekete I

 

 

Klasszikus fazonok


c_1.png
I CCC - szürke I CCC - vajszínű I Vagabond - barna bőr I Deichmann - fekete I

 

 

Neked, hogy tetszik ez a stílus és az ehhez tartozó cipő?

A bejegyzés trackback címe:

https://addmegamodejat.blog.hu/api/trackback/id/tr5013684810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vipera01 2018.02.26. 12:30:15

Hogyan hordd nőként a dandy cipőt : SEHOGYAN!
Pár tizenéves lányon látok dandy cipőt, de nagyon csúnya - csak lehúzza a nőiességüket és szépségüket. Egy nő női cipőt hordjon, ne férfit.

Norii 2018.02.28. 09:31:57

@Vipera01: Köszönöm a kommented és elfogadom a véleményed. :) Hiszen mindenkinek más az ízlése.
Azonban, ha belegondolsz a hétköznapokban a nők már inkább hordanak eredetileg férfi cipőket (lsd. chelsea csizma) a kényelem okán (és, mert ezek is fellelhetőek nagyrészt a kínálatban). Egy ilyen típusú cipőnél is találhat az ember nőiesebb fazont, ami kevésbé ormótlan. Illetve az sem mindegy mivel veszi fel.

Vipera01 2018.02.28. 12:45:57

@Norii: A chelsea csizma sem való női lábra :)
Nem értek nagyon a női divathoz, de nyilván van olyan női cipő is, ami kényelmes.

Norii 2018.03.01. 09:09:01

@Vipera01: Csak azért hoztam példának a chelseat, mert így télen, én személyesen azt preferálom. Egyáltalán nem divat szempontból. Az én fazonom, számomra nőies, elsősorban kényelmes és meleg is (ami fontos szempont ebben a hidegben :D) Sokkal inkább választom ezt, a férfias fazont, mint mondjuk egy Ugg típusú csizmát, ami, ha azt nézzük női lábbeli.
Nem gondoltam, hogy ez a téma ilyen ellenkező véleményeket szül. :D
süti beállítások módosítása